Q/A | ullann
ullann

ullann

Annons

Q/A

Postat av: Micha
– Vad skulle du säga är det ni haft mest nytta av utav alla saker man känner att man ”måste” ha hemma första tiden? Och vad har varit mindre nödvändigt?
Svar: Det som har varit väl använt den första tiden är helt klart ett babynest, nappar, en gosig filt till bebisen, babyolja, badbalja, skötbord och lite sådant! Det som jag upplevde var ett väldigt onödigt köp var min amningskudde, den användes faktiskt aldrig konstigt nog. När jag väl skulle amma så tyckte jag att det bara var enklare att ha en kudde under armen istället för att gå och hämta den enorma amningskudden och krångla med den! En annan nödvändig sak om du ska amma är bröstpump!

– Vad jobbade du med? Innan mammaledigheten alltså. :)
Svar: Jag jobbade/jobbar på ett gruppboende!

– Hur är era tankar med föräldraledigheten? Har ni lagt upp det helt? Hur många dagar i veckan tar du ut och när hoppas du Olivia börjar på dagis?
Svar: Vi har faktiskt inte diskuterat så mycket om just det här med föräldraledighet, men vi har väl bestämt att jag är den som ska vara ledig längst då min sambo Robin tjänar mycket bättre än vad jag gör vilket betyder att vi förlorar ganska mycket om han är ledig längre än mig. Jag tar ut sex dagar i veckan och dagis är inte heller något vi har diskuterat så mycket, men tanken är väl att Olivia ska börja på dagis när hon är över ett år ungefär, möjligtvis ett och ett halvt år. Men det får vi se helt enkelt! Det är ju rätt svårt att få en dagisplats någonstans så vi ska börja ställa oss i kö när hon är ett halvår!

– Skulle du vilja säga att ni klarar er bra trots att inkomsten sjunker så mycket under den här tiden eller är det något du oroar dig mycket över?
Svar: Jag tycker att vi klarar oss väldigt bra trots att inkomsten sjunker!

– Vad skulle hon hetat om det var en pojke?
Svar: Vi hade väl inte bestämt något pojknamn utifall att det skulle ha blivit en pöjk, men ett namn jag tycker är så fint är Liam. Så vi får se i framtiden!

– Har dina extremt långdragna förvärvar ”skrämt” dig inför framtida syskon? Eller känner du att du gärna gör det igen trots allt?
Svar: Ja alltså jag hade ju extremt långdragna och smärtsamma förvärkar i elva dagar innan jag tillslut blev igångsatt, jag sov kanske 5-6 h totalt på dessa elva dagar och var fruktansvärt utmattad och mörbultad efter förlossningen. Jag har som du kanske vet inte mått så bra psykiskt efter förlossningen vilket nog hade mycket med min sömnbrist och alla förvärkar att göra, men jag skulle inte säga att jag är särskilt uppskrämd inför framtida syskon. Jag skulle mer än gärna gå igenom allt det där igen för att få ett syskon till Olivia i framtiden. : )

Postat av: Matilda
Hur ofta gick du hos din BM sista tiden av graviditeten? och vad gjorde hon oftast under de sista besöken? lite nyfiken då min BM inte riktigt tar mig på allvar fast jag bara har 27 dagar kvar till BF :-)
Svar: Jag gick ca en gång i veckan till min BM sista tiden, och vi gjorde det vanliga, så som att ta blodtryck, kolla mitt HB, klämma/känna på magen, mäta magen, lyssna på bebbens hjärta & kolla urinprov. Samt pratade ganska mycket om mina förväntningar inför förlossningen, hur jag mår osv. Tråkigt att din barnmorska inte tar dig på allvar, vet inte riktigt hur du menar när du säger att hon inte tar dig på allvar, men om du inte trivs med henne och har fler besök kvar innan bebis kommer så tycker jag absolut att du ska försöka få gå till en annan barnmorska!

Postat av: Sara
Vad var det för blöja man har efter förlossningen??
Svar: Vet inte om du menar blöjor till bebisen nu eller blöjor till mamman efter förlossningen haha, men man får iallafall ganska stora bindor/blöjor efter förlossningen då man vanligtvis blöder ganska rejält. Och om du menar blöjor till bebisen så är det den minsta storleken på blöjor man har till bebben!

Kan du visa bilder på hur det ser ut hemma hos er?
Svar: Ja, det kan jag göra någon dag här framöver!

Vill ni ha något syskon till Olivia snart? och hur många barn vill ni ha?
Svar: Ja, vi vill ha ett syskon till Olivia i framtiden. Vi vill ha 2 barn! Robin skulle vilja ha 3, men jag känner att 2 räcker haha. Men man vet aldrig 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ullann

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats