Nu ni, nu kör vi igång det här igen! | ullann
ullann

ullann

Annons

Nu ni, nu kör vi igång det här igen!

Nu har jag bestämt mig för att ta tag i det här med bloggandet igen, eller ja, iallafall försöka ta tag i det igen. Jag gillar ju att skriva så, varför inte? Jag har funderat på en sak som jag faktiskt tycker är ganska sjuk, det här med att gå över tiden när man är gravid. Jag gick ju nästan över 2 veckor innan Olivia kom ut, redan dagen efter beräknad datum som var den 20e januari så började det hända grejer. Delar av slemproppen började lossna, och jag fick otroligt smärtsamma förvärkar som kom med jämna mellanrum och resulterade i att jag inte fick sova mycket alls. Dom här onda förvärkarna hade jag alltså i 12 jäkla dagar innan jag sattes igång på grund av minskat fostervatten, så om fostervattnet mot förmodan inte hade minskat och allt hade sett bra ut så hade jag fått gå över ännu längre. Det är alltså det som jag tycker är sjukt, att gravida kvinnor ska behöva gå över så länge innan det görs någonting. Nu har ju inte alla kvinnor smärtsamma förvärkar så långt innan en förlossnings startas igång men vad spelar det för roll egentligen? Det är ju både fysiskt och psykiskt jobbigt att gå över ändå, visst? När man längtar så mycket efter något så går man ju liksom bara runt och väntar, och inte vill man behöva vänta i över två veckor?

Eftersom att jag hade så smärtsamma förvärkar så sov jag som sagt nästan ingenting om nätterna, sov inte på dagarna heller så när förlossningen väl var dags så var jag helt UTMATTAD. Det är inte okej att det blir så, man vill kunna känna sig utvilad och pigg när man ska föda ett barn. Hade jag fått bestämma så hade jag bestämt att gravida kvinnor inte ska behöva gå över tiden mer än MAX 2-3 dagar innan man sätts igång, för som sagt så är det otroligt jäkla påfrestande att behöva vänta och vissa kvinnor går ju till och med in depressioner under denna tid. Näe huvva, att behöva gå över 2 veckor är för mig helt sjukt. “Så länge barnet mår bra och mamman mår bra så görs ingenting”, dumt tycker jag. Jaja, nu ska jag sluta babbla & fixa någon lunch medans Oliven har sin förmiddagsvila. Puss på er så hörs vi sen!

 Här var Olivia alldeles nykläckt, och igår blev hon hela 5 månader. Tiden går verkligen så otroligt snabbt, snart ett halvår! Vår lilla älskling.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ullann

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Jag håller med dig om att man inte borde då gå över 2 veckor! Jag fick över 1 dag mer än dig (11 dagar över)!

    Och för mig vare en kamp att ens få bli igångsatt!
    Dom 2 veckorna innan förlossningen sov jag som längst 2 timmar i rad med hjälp utav sömntabletter (vilket jag gick 2 nätter)! Annars sov jag bara 1 timme i sträck för att vår dotter låg så pass långt ner att hon låg och tryckte på min blåsa så jag vart tvungen att gå på toa 1 gång i timmen på natten och på dagen i bästa fall kunde jag gå 1 gång i timmen men i regel så kunde jag bara hålla mig i 15-30 min innan jag blev tvungen att gå på toa igen! Så jag var så trött att jag gick in i en depression 1 vecka innan förlossningen så jag satt hemma och grät hela dagarna! Minns sambon tyckte det var jobbigt för han kunde inte hjälpa mig på något sätt och varje gång han ringde mig så satt jag och grät!

    Men på förlossningen tyckte dom inte alls att det var må konstigt att inte få sova och dom trodde inte att det påverkade min ork till förlossningen utan dom sa bara: När förlossningen kommer så kommer du få super krafter och orka dig igenom förlossningen! Men såhär i efterhand: Jag var så fruktansvärt slut när förlossningen kom att jag hade tänkt ge upp flera gånger under kryssningen och det hade gått mycket bättre om jag fått sova ordentligt innan! 😛

Annons
stats